Olivové oleje jsou pořádná porce zdraví, jak je vybírat?
Jistě se nemusíme přít, protože produkty z oliv jsou jedničkou ve světě zdravé výživy. Některé recepty z kategorie Elite by se bez nich nikdy nemohly obejít a je spoustu domácností, kde si na olivový olej všichni brzy zvykli, aby na něj pak nedali už nikdy dopustit. Mořské ryby, těstoviny nebo lilek, tady je pestrá paleta možností – každý den si připravíte něco jiného a hosté na oslavě narozenin budou jednoznačně spokojeni, což brzy poznáte. Ale pozor, musíme si vybrat skutečnou kvalitu, takže podle čeho se na trhu s olivovými oleji vlastně orientovat?
Acidita ideálně nízká, filtrování je tady podmínkou
Jde o skutečné celospolečenské téma, tak proč se nepřipojit? Zdravá výživa je důležitá, pokud se chceme cítit dobře, jinými slovy – svěží, o pár let mladší. S olivovým olejem je takový úspěch mnohem blíž, prospěje totiž zažívání, má spoustu vitamínů a antioxidantů, potěší chuťové pohárky náročných strávníků a v neposlední řadě je dokonalým univerzálem. Studená i teplá kuchyně znamenají pro olej z oliv výzvu, které se velmi rád ujme. Vybírejte si produkt, který je filtrovaný a má také nízkou aciditu neboli také kyselost. Věděli jste, že extra panenská varianta olivového oleje má nejvyšší přípustnou hodnotu acidity 0,8 % – a ideálně by to mělo být ještě mnohem méně?
Vyzkoušejte produkty léty prověřené značky, jakou je Casas de Hualdo a ochutnejte perly Španělska, které jsou oblíbené po celé Evropě. Potěší všechny znalce, milovníky silného aroma nebo jemných tónů, nabídne několik různých odrůd, ze kterých si vyberete podle svého gusta. A elegantní etiketa? To už je jen pověstná třešnička na dortu, zkrátka BIO olivový olej, který si musíte zamilovat! Ochutnejte trochu na lžičku a uvidíte ten rozdíl, s klasikou ze supermarketů, jež možná někdy milovníky oliv přímo odradí, nemůžeme podobný produkt měřit. Pokud jste někdy ochutnali speciality španělské restaurace, proč si je nezkusit připravit i doma, že?